Kankarin taidehuvila

Taidehuvila

Viehättävä entinen kyläkoulu

Kankarin Taidehuvila on rakennettu 1930-luvulla kansakouluksi. Hirsirakennuksen julkisivua jäsentävät pilasterit ja katosten pylväät heijastelevat viehättävästi rakennusajan klassistisia ihanteita. Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus kuuluu maakunnallisesti arvokkaisiin rakennuskohteisiin – talo onkin jo itsessään nähtävyys! Näyttävä rakennus on kaunis kehys Kankarin Taidehuvilan omanlaatuisille taide- ja kulttuuritapahtumille. Galleriatilojen lisäksi huvila pitää sisällään taiteilija Ben Allal Ayadin ateljeen ja työpajan. Yläkerran työpaja on avoin vierailijoille näyttelykäynnin yhteydessä. Pyynnöstä esittelemme myös ateljeeta. Tarkistathan taiteilijan läsnäolon etukäteen, jos haluat ateljeevierailulle Benin johdolla. Kankarin Taidehuvila kuuluu Rokua Geoparkin, Tervan tien ja Oulujärven Kulttuurikierroksen virallisiin käyntikohteisiin.

Kesäkahvila Pihagalleria

Virvokkeita taiteen ympäröimänä

Kesäkahvilamme Pihagalleria on avoinna kaikille, tulit sitten paikalle taiteen tai kahvihampaan kolotuksen vuoksi. Tarjoilemme makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä kuumia ja virvoittavia juomia. Pihagalleriassa on aina tarjolla myös taidetta. Kahvilamme on avoinna kesäisin taidenäyttelyn aikana.

Sisustus- ja Designkauppa

Marokkolaiset käsityö- ja sisustustuotteet

Olemme laajentaneet toimintaamme marokkolaiseen käsityöperinteeseen ja avanneet aitojen marokkolaisten mattojen näyttelytilan ja verkkokaupan!

Aidot marokkolaiset käsinsolmitut berberimatot tuovat modernia mutta samalla perinteikästä ilmettä kotiisi. Kauttamme löydät mm. laadukkaat käsinsolmitut Beni Ouarain-, Boucherouite- ja Azilal- matot. Valikoimissamme on myös harvinaisia vintage- keräilykappaleita. Esittelykappaleisiin on mahdollista tutustua paikan päällä Kankarin Taidehuvilassa ja kaikki esittelykappaleet ovat myös ostettavissa. Ostokset voit tehdä Kankarissa tai BerberArtin verkkokaupassa osoitteessa www.berberart.fi