Kankarin taidehuvila

Taidehuvila

Viehättävä entinen kyläkoulu

Kankarin Taidehuvila on rakennettu 1930-luvulla kansakouluksi. Hirsirakennuksen julkisivua jäsentävät pilasterit ja katosten pylväät heijastelevat viehättävästi rakennusajan klassistisia ihanteita. Kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus kuuluu maakunnallisesti arvokkaisiin rakennuskohteisiin – talo onkin jo itsessään nähtävyys! Näyttävä rakennus on kaunis kehys Kankarin Taidehuvilan omanlaatuisille taide- ja kulttuuritapahtumille. Galleriatilojen lisäksi huvila pitää sisällään taiteilija Ben Allal Ayadin ateljeen ja työpajan. Yläkerran työpaja on avoin vierailijoille näyttelykäynnin yhteydessä. Pyynnöstä esittelemme myös ateljeeta. Tarkistathan taiteilijan läsnäolon etukäteen, jos haluat ateljeevierailulle Benin johdolla. Kankarin Taidehuvila kuuluu Rokua Geoparkin, Tervan tien ja Oulujärven Kulttuurikierroksen virallisiin käyntikohteisiin.

Kesäkahvila Pihagalleria

Virvokkeita taiteen ympäröimänä

Kesäkahvilamme Pihagalleria on avoinna kaikille, tulit sitten paikalle taiteen tai kahvihampaan kolotuksen vuoksi. Tarjoilemme makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä kuumia ja virvoittavia juomia. Pihagalleriassa on aina tarjolla myös taidetta. Kahvilamme on avoinna kesäisin taidenäyttelyn aikana.

Sisustus- ja Designkauppa

Marokkolaiset käsityö- ja sisustustuotteet

Tulemme laajentamaan toimintamme aitoon marokkolaiseen käsityöperinteeseen. Avaamme näyttelytilan ja verkkokaupan tammikuussa 2019.

Aidot marokkolaiset käsityö- ja sisustustuotteet tuovat modernia mutta samalla perinteikästä ilmettä kotiisi. Valikoimassamme tulee olemaan muun muassa aitoja berberimattoja ja taidokkaasti maalattua keramiikkaa. Kauttamme saat myös suositut fouta-pyyhkeet ja muut marokkolaiseen saunakulttuuriin olennaisesti kuuluvat laadukkaat tekstiilit. Sisustus- ja designtuotteiden esittelykappaleisin on mahdollista tutustua paikan päällä Kankarin Taidehuvilassa. Ostokset voit tehdä Kankarissa tai verkkokaupassamme.